Adreswijziging voor dieren in Dierenrijk

Foto:

Dit seizoen staat Dierenrijk in het teken van verhuizingen. Zo zijn er op dinsdag 17 juni, twee zeehonden vanuit het Dolfinarium
gearriveerd. En op donderdag 19 juni vertrekken er zes wolven van
Dierenrijk naar GaiaZOO.Dieren verhuizen gedurende het jaar van en naar andere dierentuinen, maar hoe duur is een zeehond of wolf eigenlijk?

Uitwisseling
 Dierentuinen die aangesloten zijn bij de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) kunnen dieren met elkaar uitwisselen. Deze uitwisseling is op basis van donatie, dus er wordt niets voor de dieren betaald. Zodoende is er een eerlijke samenwerking tussen dierentuinen en aquaria mogelijk.

Zeehonden veilig gearriveerd
 De zeehonden Rocky en Pepito zijn vandaag veilig en wel in Dierenrijk gearriveerd. Het mannetje en vrouwtje zijn afkomstig uit het Dolfinarium, waar ze in 2011 werden opgevangen. Naar schatting zijn ze 9 jaar oud. Wat in ieder geval zeker is, is dat ze onafscheidelijk van elkaar zijn. Met de komst van Rocky en Pepito heeft Dierenrijk een groep van 5 zeehonden en kan de show uitgebreid worden.

Wolven naar Limburg
 Donderdag 19 juni vertrekken er zes mannelijke wolven van Dierenrijk naar GaiaZOO. De wolven zijn een aantal jaar geleden in Dierenrijk geboren, waardoor de groep te groot geworden is. Dierenrijk houdt een groep van acht wolven als roedel in een verblijf en drie wolven samen met vijf bruine beren.

 Inmiddels wonen er ook witoor penseelaapjes in Dierenrijk. Zodra het verblijf klaar is, zijn deze dwergapen halverwege de wandelroute te bewonderen. Ook kunnen gasten geelblauwe ara’s verwelkomen op het voorplein, die onlangs vanuit Safaripark Beekse Bergen zijn gearriveerd.