Column Jermain De Rozario

De vrouw achter de chefDit is een ode aan alle vrouwen die een partner hebben die met een enorme passie in de keuken staat, dus natuurlijk een ode aan mijn Gina. Veel mensen denken dat wanneer je een relatie hebt met een kok, dat je dan altijd lekker eet en dat je echt geluk hebt gehad.
Ja, je eet (bijna) altijd lekker, vaak ergens anders en soms thuis. Als wij weekend hebben dan hebben wij vaak geen zin om thuis te koken en als dat wel gebeurd dan wordt er meestal ook meteen uitgepakt, ik praat natuurlijk voor mezelf, maar ik weet dat als ik thuis kook, ik het wel goed wil doen, ik hou niet van half werk, dus meestal staat de keuken dan helemaal overhoop.

Ik heb enorm veel respect voor mijn vriendin, je moet maar met zo iemand kunnen samenleven en dan gaat het niet over de bende in de keuken maar ook de werkdagen die ik maak, ik ben namelijk vanaf donderdag tot maandag niet van haar, dan ben ik bezeten door mijn passie….koken.
 
De tijd(en)
Donderdag starten wij om 09:00 uur en de rest van de week om 09:30 alle dagen tot sluit en wij draaien geen split dienst. Vijf dagen vol gas, het is voor mij geen werk maar een levenstijl, een obsessie, een ongekende passie die niet stopt. Soms ben ik zoveel met koken bezig dat ik zelfs na mijn werk nog in bed lig te schetsen en lig te denken.

Zoals je wel kunt lezen gaat het dus heel ver en dat is soms wel angstaanjagend, want alles wat er dan om mij heen gebeurd vergeet ik dan meestal, dat doe ik niet bewust, maar het komt veelvuldig voor. Daarom ook de titel voor deze column “De vrouw achter de chef”, ik weet dat veel van mijn collega’s het zelfde doormaken en ik weet ook hoeveel respect zij hebben voor hun partner, want het is niet eenvoudig om zo te leven, de vrouw achter de chef zorgt voor een solide basis een basis die ik mijzelf niet kan geven omdat ik te druk bezig ben met mijn passie, zij zorgt voor een basis die ik nodig hebt en ook iedere dag naar snak.

Overdosis
Soms heb ik momenten dat ik een overdosis koken heb gehad, en teveel bezig ben geweest met eten en te weinig met dingen die echt belangrijk zijn in het leven, zoals vrienden, familie en mijn gezin. En dan staat Virginia altijd voor me klaar met open armen, daar heb ik enorm veel respect voor en daar helpt zij mij enorm mee. Dat is de basis die ik nodig heb en dat is de basis die een vrouw achter een chef biedt, het voordeel van samen zijn met een chef is ook dat wanneer je echt samen tijd hebt de vonken er vanaf springen en wanneer je elkaar niet ziet je elkaar ook echt gaat missen want je bent er 16 tot 17 uur niet op een dag.

Laat staan waneer je een gezin hebt, want de vrouw van een chef doet bijna alles alleen, de kinderen van school halen, boodschappen, poetsen etc. Verjaardagen of feestdagen daar zijn wij ook nooit bij, laat staan concerten of evenmenten.
 
Maar een ding is wel een feit, leven met een chef is nooit saai, bij een chef heerst veel passie en veel creativiteit.