Hygiënisch broodje eten in Helmond

Foto:

De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) willen via een app inzichtelijk maken waar er volgens de voorschriften gewerkt wordt. De app is beschikbaar voor Android en Apple toestellen.

De Horeca Inspectiekaart heeft maandag haar primeur gehad en er staan een aantal eetgelegenheden op de kaart die al zijn bezocht en die ook een positieve melding op de kaart hebben ontvangen, zoals Rob Geus zou zeggen “daar word ik vrolijk van”.

Alle lunchrooms kunnen de beoordeling groen, oranje of rood krijgen. Als een ondernemer groen scoort dan gaat de keuken veilig om met voedsel en is de hygiëne en ongediertepreventie in orde. Als een lunchroom oranje kleurt, is bij een inspectie een tekortkoming gezien waarvoor een boete is opgelegd. Voor kleine foutjes in de keuken wordt niet direct het oordeel oranje gegeven. Als de ondernemer aantoont dat hij het oplost, blijft of wordt zijn kleur groen. In totaal hebben nu 878 lunchrooms een groene kleur en zijn er 32 oranje. Geen enkele lunchroom krijgt nu een rode beoordeling. Deze kleur zou staan voor een verscherpt toezicht door de NVWA, omdat er een structureel probleem is met hygiëne, voedselveiligheid of ongedierte.

In Helmond zijn er vier zaken gecontroleerd en zullen er nog meerdere  volgen, Zien Eten & Drinken,  Komma, Lokaal 42 en lunchroom De Keyser hebben allemaal een groen bolletje gescoord. Momenteel staan er nog vier  locaties op die nog niet beoordeeld zijn en dat zijn Ethel Freriks, Lunch en Zo, ff een Broodje en  Lunchroom Raaijmakers.

vwa-kaart