Aanhoudingen omtrent steekincident en drugshandel

De politie hield in mei en juni meerdere verdachten aan in een onderzoek
naar de handel in drugs. De hoofdverdachte zou daarnaast
verantwoordelijk zijn voor een steekincident in Deurne in 2013, waarvoor
begin juli een tweede verdachte is aangehouden.

De recherche startte begin 2014 een uitgebreid onderzoek, nadat bij de politie informatie was binnengekomen dat een nu 29-jarige man uit Deurne zich op grote schaal bezighield met de handel in drugs. De politie ging op 28 mei over tot zijn aanhouding, waarbij de politie in zijn woning onder meer stuitte op een grote hoeveelheid drugs.

Witwassen

Uit onderzoek bleek dat de verdachte een luxe leven leidde, terwijl hij een uitkering had. Om die reden werd ook zijn financiĆ«le situatie bij het onderzoek betrokken. Vanwege de verdenking van witwassen werd onder meer beslag gelegd op twee auto’s, een jacuzzi, elektronica en sieraden.

Andere feiten

Naast drugshandel en witwassen verdenkt de recherche de man van bedreiging, afpersing, mishandeling, vernieling en verzekeringsfraude. Zo zou hij begin 2014 een aanrijding in scene hebben gezet. Ook zou de man zich schuldig hebben gemaakt aan de handel in valse bankbiljetten.

Andere verdachten

In het onderzoek werd kort voor de hoofdverdachte al een 37-jarige man uit de gemeente Deurne aangehouden. Verder werden in juni een 24-jarige man, een 21-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Deurne aangehouden voor onder meer medeplichtigheid aan de handel in drugs en witwassen. Het viertal werd na verhoor in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdacht. De hoofdverdachte zit vast in afwachting van het proces.

Steekincident

De politie verdenkt de hoofdverdachte verder van betrokkenheid bij een steekincident op 11 januari 2013 aan de Schelde in Deurne. Vermoedelijk was het incident een gevolg van een uit de hand gelopen drugsdeal. Daarbij liep een 21-jarige man uit Veldhoven blijvend letsel op aan zijn gezicht. Op 1 juli hield de politie in die zaak een tweede verdachte aan. Het gaat om een 21-jarige man uit Helmond. De man is na verhoor in vrijheid gesteld, maar hij is nog wel verdachte. Kort na het steekincident werden al drie mannen aangehouden. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld omdat ze niets met de zaak te maken bleken te hebben.

bron : Politie.nl