Aangehouden voor drugs en wapenbezit

Foto:

De politie hield vrijdagavond rond 22.00 uur op de Churchilllaan een
25-jarige man uit Gemert en een 24-jarige Bakelaar aan voor drugsbezit.
In de woning van de oudste werden later ook wapens gevonden.

Surveillerende agenten zagen kort daarvoor op de Churchilllaan een personenauto rijden die de aandacht trok. De bestuurder droeg namelijk geen gordel. Net als de bijrijder leek de chauffeur onder invloed van drugs en daarom werd de auto doorgezocht. In het voertuig werden diverse soorten drugs aangetroffen, waaronder 23 xtc-pillen, 122 gram speed en amfetamine. In de auto werden verder ongeveer duizend lege gripzakjes gevonden.

Wapens

Bij verder onderzoek in de woning van de bestuurder trof de politie korte tijd later diverse wapens aan. Zo werden een er zwaarden, messen, een luchtbuks, kruisbogen, een werpster en een rambomes in beslag genomen. Ook troffen agenten in de woning een jammer aan. Jammers maken het gebruik van een radiosignaal onmogelijk of beperken het gebruik en zijn daarom verboden.

Bijzondere plekken

Bij de doorzoeking vond de politie vermoedelijk drugs op bijzondere plekken. Zo werd in het riet van een dak een nog onbekend poeder gevonden. Ook vonden agenten onder een bloempot flessen met een nog onbekende vloeistof.

Al deze zaken werden in beslag genomen en de verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

bron : Politie.nl