Geen gestolen goederen maar wel Hennepkwekerij in schuur

De politie heeft dinsdagmorgen rond 8.30 uur een man aangehouden bij zijn woning op de Viool. De politie had informatie dat er gestolen goederen in een schuur bij de woning zouden liggen.

Deze werden niet aangetroffen, maar wel roken de agenten een sterke hennepgeur bij de schuur. Op het moment dat de agenten naar binnen wilden gaan, probeerde de man dit te verhinderen en daarop is hij aangehouden.

De hennepkwekerij bleek uiteindelijk uit 26 planten te bestaan. Bij de naastgelegen woning zagen de agenten buiten vervolgens nog eens zes hennepplanten staan. Toen ze deze ook mee wilden nemen begon de bewoner de agenten uit te schelden en gooide een pot met aarde in hun richting. Daarop kwam een derde man naar buiten die eveneens in de richting van de agenten schold en bedreigingen uitte. Deze man was een bekende van de politie en had nog enkele boetes open staan. Toen de agenten hem aan wilden houden begonnen meerdere mensen zich met de aanhouding te bemoeien.

Daarbij probeerden ze de aangehouden man te ontzetten en bedreigden de aanwezige agenten. Eén van hen liep daarbij een klap op, maar raakte niet gewond. Vervolgens is door de agenten versterking opgeroepen en kon de groep uiteindelijk tot rust worden gebracht. Daarbij is door de politie gepast geweld toegepast. Uiteindelijk zijn de drie mannen aangehouden en de hennepplanten geruimd. Deze zullen worden vernietigd.

bron : Politie.nl