Dierenbeulen slaan 20 vogels dood

Foto:

De politie zoekt getuigen van het doodslaan van in totaal twintig vogels
in het Eindhovense stadsdeel Stratum. Dit gebeurde tussen vrijdag 15
augustus en dinsdag 19 augustus.

Bij de meldkamer kwam dinsdag kort na 18.00 uur het bericht binnen dat twee jongens bij een weiland aan de Riel in Eindhoven betrapt waren toen ze aan het inslaan waren op eenden en ganzen. De eigenaar kwam samen met een familielid aanrijden en betrapte het duo, dat het op een lopen zette door het weiland richting woonwijk. De mannen zijn achter de daders aangerend, maar konden ze helaas niet meer te pakken krijgen.

Terug bij het weiland bleken daar een zwaan, vier ganzen en acht eenden doodgeslagen te zijn. Twee eenden hadden verwondingen aan hun hoofd. Het is nog niet duidelijk of zij het gaan redden. Een zestal eenden kon wegvluchten, waaronder een aantal jonge eendjes waarvan de moeder is doodgeslagen. Een toegangspoort en een deel van de omheining waren kapot gemaakt om op het terrein te komen. Ook werden een freesmachine en een waterpomp vernield. Op vrijdag 15 augustus trof de eigenaar ook al een dode zwaan, drie dode ganzen en drie dode eenden aan. Mogelijk dat dezelfde daders hiervoor verantwoordelijk zijn.

Signalement

De blanke jongens, die dinsdag rond 18.00 uur betrapt werden, zijn naar schatting tussen de 17 en 18 jaar. Beiden hebben een normaal postuur en zijn ongeveer 1.80 meter lang. Eén van hen heeft kort blond haar, droeg een kort zwart T-shirt en een zwarte joggingbroek. De tweede dader heeft iets donkerder blond haar, droeg een zwart leather look jasje, een zwarte joggingbroek en donkerkleurige schoenen. Opvallend is dat één van de schoenen van de blonde jongen is achtergebleven in het weiland tijdens de vlucht. Het weiland was erg drassig. Beide daders moeten hierdoor natte en/of vieze kleding hebben opgelopen. Eén van hen liep mank.

Getuigen

De politie is dringend op zoek naar mensen die mogelijk weten wie de daders zijn. Mogelijk is uw zoon thuis gekomen zonder schoenen of met natte vieze kleding of heeft u andere informatie die mogelijk in verband gebracht kan worden met het doden van deze vogels? Laat het de politie weten en bel 0900-8844 of 144, het meldpunt. Wenst u liever anoniem melding te doen, bel dan 0800-7000.

Meldpunt 144 Red een dier

Ziet u een dier in nood, door een ongeluk of mishandeling? Of worden er dieren in uw omgeving verwaarloosd? Bel dan naar het centrale meldpunt 144. De 144-alarmcentrale zorgt dan onmiddellijk voor de juiste hulp. Zo kan de centrale bijvoorbeeld de Dierenbescherming inschakelen.

[twitter_old 502030065363091457]

bron : Politie.nl