Wat te verwachten tijdens nieuwe H2O festival

Op de vrijdag van dit mooie culturele weekend zullen we aftrappen in de
Cacaofabriek met ‘Helmond Unplugged’. Helmond laat zien wat er aan
talent huist in deze stad.Zangers en zangeressen met Helmondse roots of postcode vertolken in een intieme setting hun vertolking van de ultieme cover. Zoals de formule voorschrijft brengt elke Helmondse artiest met maximaal één begeleider het voor hem/haar bijzondere lied van een ander ten gehore. Na een korte introductie van de (muzikale) biografie van de artiest en het motief van de keuze voor het nummer, volgt de song. Puur en zonder fratsen, met akoestische begeleiding. Intiem waar het moet en in een eigen bewerking waar gewenst. Een breed scala aan muziekgenres komt voorbij. Pop, Fado, country, rock, klassiek alles mag.

Daarna wordt in diverse cafés, in een intieme unplugged setting, jazz muziek  gespeeld door verschillende bands. Er zal 1 podium worden ingericht voor een mooie jamsessie van originele jazz musici.

Zaterdag 20 september

De zaterdagmiddag zal ‘t publiek worden vermaakt door verschillende dixiebands die door ‘t centrum lopen als opwarmertje voor de avond. Op het RWE terrein zal een theatertent worden ingericht waar de rest van het weekend een aantrekkelijk programma zal plaatsvinden op het gebied van theater en muziek met een hoog luistergehalte. Een samenwerking wordt hiervoor opgestart met ‘t Speelhuis. De hele zaterdagavond zal ‘t centrum vol staan met podia waar alle genres met jazz roots een plek krijgen. Er komt een brede programmering die past bij een grote doelgroep. Ook hier wordt weer samenwerking gezocht met diverse instanties als muziekgezelschappen (zoals HMC in 2013) en ‘t kunstkwartier.

Zondag 21 september
Op zondag starten we met de kunstmarkt 2.0! Vorig jaar is er al een flinke kwaliteitsimpuls gegeven aan de invulling van de markt door het aanbod kwalitatief te verbeteren. Dit jaar zal dit nog sterker worden ingezet en zal er door vernieuwde concepten en cross over programmering met de muziek podia een aantrekkelijk geheel gevormd worden. Ook zal er wederom een cultureel programma worden neergezet voor de jeugd op de markt. In de namiddag en begin van de avond zullen er op diverse podia in de stad muziek optredens zijn afgewisseld met een kwalitatief straattheater programma.