Van Rooi Meat denkt: groot, groter, grootst

Foto:

Leg negen voetbalvelden naast elkaar en je krijgt de oppervlakte van
de totale productiefaciliteit in Helmond. In september 2014 neemt Van
Rooi Meat de moderne voorziening voor vleesverwerking in gebruik. De
locatie in Helmond is dan uitgebreid naar 62.000 m2. Daarmee elimineert
Van Rooi de onnodige stappen tussen bron en winkel.

Met de nieuwe, geavanceerde verwerkingsfaciliteit is Van Rooi Meat de eerste vleesverwerker in Nederland die het gehele proces van ‘Van Boer tot Bord’ onder één dak biedt. Het programma ‘Van Boer tot Bord’ staat voor rechtstreeks leveren van duurzame producten, in dit geval van varkensboer en vleesleverancier naar de zakelijke afnemer. En daarmee naar de consument.

 Alle stappen onder één dak

Met de uitbreiding maakt Van Rooi Meat het mogelijk alle stappen in het verwerkingsproces – van slachten en uitbenen tot verpakken en invriezen – onder één dak te realiseren. Dat levert snelheid en minder transportbewegingen op en het draagt op die manier bij aan de versheid en de kwaliteit van het duurzame product. Voor verdere verwerking hoeft het vlees dus niet meer naar andere productiefaciliteiten. Met dit honderd procent gesloten productieproces kunnen wij dus maximale borging garanderen.

Vers en veilig primair

Transparantie blijft ook in de nieuwe situatie een belangrijk uitgangspunt. Consumenten en afnemers willen graag de herkomst van het vlees weten. Vers en veilig staan voor Van Rooi Meat voorop. Daarom werken wij voortdurend aan de relatie met onze regionale leveranciers, boeren uit vooral Brabant en Limburg. Want ook dichtbij draagt bij aan duurzaam. Bovendien bieden steeds meer boeren varkens aan met het milieukeurmerk.

Binnen 24 uur in de winkel

De nieuwe faciliteit betreft onder meer een uitbreiding en centralisatie van de uitbeenlijnen en mogelijkheden voor voorverpakking. Tevens is er een nieuwe inpakruimte en een vrieshuis voor ruim 10 miljoen kilo vlees. Omdat de verdere verwerking direct plaatsvindt, kan het vlees al binnen 24 uur na de slacht op de winkelvloer zijn. Daarmee realiseert Van Rooi Meat een verser product. Ook kan zij het vlees binnen zeer korte tijd voor andere, specifieke markten verwerken.

Maatwerk blijft centraal staan

De nieuwe faciliteit slacht achttien uur per dag. Daarmee maakt Van Rooi Meat een constante aanvoer van vers vlees mogelijk. Op die manier realiseert zij met de nieuwe faciliteit verwerking van ruim 1 miljoen kilo vlees per dag. Dankzij de continue aanvoer van vlees kunnen wij bovendien – als er bijvoorbeeld speciale acties zijn – heel gemakkelijk opschalen. Ondanks deze efficiencyslag blijft maatwerk voor klanten een belangrijk speerpunt, waarbij wij graag meedenken.

bron : Van Rooi Meat