Politie ontdekte met toeval een hennepdrogerij

Foto:

De politie is vrijdagmiddag bij toeval op een hennepdrogerij gestuit met meer dan 10 kg hennep. Op vrijdag 26 september 2014 surveilleerden agenten op de Peij. Ze raakten in gesprek met één van de bewoners.

Tijdens dat gesprek roken de agenten een sterke hennepgeur. Ze doorzochten de schuurtjes in de omgeving maar troffen niets aan. Toen hoorden ze vanuit de woning van hun gesprekspartner een zoemend geluid komen. De man wilde niet dat de agenten zijn woning binnen gingen en de agenten belden met de Officier van Justitie. De verdachte kreeg in de gaten dat hij de dans niet meer ging ontspringen en liet ze binnen.

In de woning waren twee kamers ingericht als hennepdrogerij. In totaal werd 6.5 kilo gedroogde en bijna 4 kg natte hennep aangetroffen. Er was geknoeid met de elektriciteitsmeter. Deze is verwijderd door de elektriciteitsmaatschappij. De hennep en alle toebehoren van de drogerij is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De verdachte is aangehouden en naar het bureau gebracht. Na verhoor is hij in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

bron : Politie.nl