Piet, zwart of niet, wij hebben gewoon zwarte

Burgemeester Elly Blanskma heeft duidelijk gezegd zich niet druk te maken over de hele zwarte Pieten discussie die er gaande is in ons kikkerlandje, “er is hier geen discussie over” laat ze weten in een interview bij Binnenlands Bestuur.

Het is en blijft een kinderfeest en het maakt in Helmond niet uit welke kleur Piet heeft, al zijn er in Helmond straks voldoende zwarte Pieten, hoofdpiet, Slaappiet, Professorpiet en de ook de andere pieten zijn gewoon zwart.

Blanksma bespeurd in Helmond niet de wens voor verandering en ze geeft te kennen dat ze zich niet geroepen voelt om daar dan voor te gaan pleiten. Ze zegt Blanksma dat hij vroeger ook een roe bij zich had en dat is nu ook niet meer, hier zijn geen regels voor nodig volgens Blanksma en ze maakt zich er ook niet druk over.

pieten

Voor het gehele interview kijk dan [HIER]

Torenkamers

Helmond maakt zich volgens haar onbekommerd op voor de komst van de 250 duizendste bezoeker van het Sinterklaaskasteel. De CDA-burgemeester: ‘Ik ontvang de Sint en zijn Pieten, beleef de intocht mee en geef Sint de sleutel van het kasteel. De Pieten en de Sint slapen tot pakjesavond in de twee torenkamers.’

Lees [HIER] De column NuAns – Laten we niet zwartepieten