Is dit de reden waarom sommige zo lang op een huisje moeten wachten?

Foto:

In sommige gevallen moet er maanden en zelfs jaren gewacht worden tot dat er een huisje beschikbaar is en dan hoor je dat andere na een paar maanden al iets gekregen hebben. Is dat geluk voor hen of pech voor jou, of speelt er iets anders mee?

Hans Verbakel zat 14 jaar in in het bestuur van de Helmondse woningcorporatie Volksbelang en doet een boekje open. Hij zegt dat voormalig voorzitter Henk Bekkers met enige regelmaat de betere huurhuizen voor bekenden en relaties regelde, ook al stonden zij nog niet of pas net op “de lijst”.

Henk Bekkers moest volgens Hans zieltjes winnen (stemmen werven), allemaal vriendjespolitiek zo schrijft het ED. Henk Bekkers geeft hier als reactie op dat het allemaal afgunst is en dat hij enkel een adviserende rol had bij het toewijzen van woningen.

Hans Verbakel is sinds 2013 niet meer werkzaam bij Volksbelang, maar hij geeft aan dat hij als secretaris zelf deze toewijzigingen aftekende voor Henk Bekkers. Het balletje is gaan rollen toen Hans Verbakel gelezen had dat er signalen waren van vriendjespolitiek en belangenverstrengelingen bij Volksbelang en toen kon hij niet langer zwijgen.