Tv-kok beschuldigd door Helmonds bedrijf van plagiaat

Foto: Helmond Nieuws

Het Helmondse bedrijf TalentStage geeft aan dat het keurmerk “De keus van Rob Geus” gejat is van het Helmondse bedrijf, zo schrijft Omroep Brabant. In 2013 zouden Rob Geus en de directie van TalentStage om de tafel hebben gezeten om dit idee uit te werken tot een programma.

Echter toen vertelde Rob Geus de directie dat dit niet tot de mogelijkheden behoorde en nu ruim een jaar verder gaat de tv-kok toch met idee van TalentStage aan de gang. Wel vertelde Rob Geus dat de samenwerking met TalentStage  op niets is uitgelopen en dat het merk van hem zelf is en van niemand anders. Hoe dit geschil opgelost gaat worden is nog de vraag. Als TalentStage echt om de tafel heeft gezeten met dit concept, dan moet Rob waarschijnlijk diep in de buidel gaan tasten.

Inmiddels zijn er 13 Aziatische restaurant die het keurmerk hebben, de restaurant kunnen zichzelf aanmelden, maar ze kunnen ook door Rob Geus zelf benaderd worden. Dit kost de restaurant een flinke duit, het eerste jaar moeten ze 2800 euro aftikken en krijgen ze tips en uiteindelijk een keurmerk, het tweede jaar kost het nog eens 1750 euro voor een vervolg bezoek. Wil het bedrijf een promotiefilmpje dat moeten ze daar nog eens 1200 euro extra voor aftikken.

Alles is vooraf gecheckt en nog eens gecheckt, voordat Rob op afspraak de zaak binnen stapt. “Daar word ik niet vrolijk van” is bij “De keus van Rob Geus” niet aan de orde. In de regio zit het restaurant Dinertijd in Asten, zij waren de eerste die het “De keus van Rob Geus” keurmerk in ontvangst mochten nemen.

Rob Geus op bezoek bij restaurant Mint in Eindhoven

bron : Omroep Brabant