Helmond Sport/PSV masters een succes

Foto: Helmond Sport

Op woensdagmiddag 4 februari is de 3e editie van de Helmond sport/PSV Masters gespeeld. Er waren 24 enthousiaste teams aanwezig die zich op een leuke maar vooral sportieve manier hebben gepresenteerd. Zowel Helmond Sport als PSV zijn hier erg over te spreken.

Vernieuwingen
Dit jaar was het Helmond Sport/PSV Masters toernooi iets anders dan anders. Natuurlijk het principe van 4 tegen 4 op een klein veldje zonder keeper, was als vanouds. Echter waren er een aantal andere dingen die toch net wat anders waren dan de jaren ervoor. Een voorbeeld hiervan is dat er dit jaar geen mensen waren die de wedstrijd leidden, maar er waren wel altijd mensen aanwezig die de wedstrijdjes beoordeelde op fairplay. Hieruit is voorgekomen dat Nuenen 1 het sportiefst was van iedereen. Toch waren de meningen erg verdeeld, dit omdat het allemaal zo dicht bij elkaar lag!

Poule rondes
Het is zo dat de teams drie wedstrijden hebben gespeeld in een poule van vier teams. Tot onze verbazing was het niveau tijdens de poulerondes al erg hoog. Er waren dan ook verschillende poules waarbij het tot op de laatste wedstrijd erg spannend bleef. Wie trekt er aan het langste eind? Uiteindelijk zijn er 6 teams eerste geworden in de poule. Er was een poule waarbij het zelf aankwam op onderling resultaat. De teams die eerste zijn geworden in de poules zijn: Brandevoort 1, Nuenen 1, DBS 1, Gemert 2, Nuenen 2 en Unitas 1.

Finale rondes
Van deze 6 teams werden twee poules van drie gemaakt. Hieruit zijn weer twee nummers 1 gekomen. Dit waren de teams Unitas en DBS. Tijdens de wedstrijd nam Unitas snel het initiatief door op voorsprong te komen. Toch deed DBS opvallend en erg goed mee, ook toen Unitas de score uitbreidde. Dit was te zien aan de manier waarop ze terug kwamen. Het terug komen mocht echter niet baten voor DBS. Unitas heeft een prima overwinning geboekt op het sterk spelende DBS. 4-2.

bron : Helmond Sport