High tech Helmond laat zich zien

Foto: Burgemeester Blanksma, William Pijnenburg en Jordy Vrugt

Afgelopen zaterdag 6 juni opende de hotspot High Tech Helmond haar deuren voor het publiek aan de Grasbeemd/Varenschut. Zo’n 1.800 bezoekers brachten een bezoek aan de hotspot waar techniek in Helmond centraal stond. Daar konden ze zich verwonderen over de werelden van Automotive, Food en Mechatronica. Zowel jong als oud kon tijdens deze dag zien, voelen, proeven en ervaren hoe kansrijk, uitdagend en leuk techniek i.

Hotspot High Tech Helmond Dit jaar bundelden Automotive, Food en Mechatronica de krachten om techniek in Helmond op één locatie te tonen en wel op de inspirerende locatie van AAE aan de Grasbeemd en op de Autoboulevard aan de Varenschut. Op deze gezamenlijke hotspot werkten in totaal 32 ondernemers en onderwijsinstellingen samen. Via diverse interactieve activiteiten kon het publiek op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met techniek. Ook was er aandacht voor techniek onderwijs en waren er vele interactieve activiteiten voor de jeugd. Zij zijn immers de werknemers van de toekomst. Juist de nauwe samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven maakte van de hotspot High Tech Helmond een groot succes!  Burgemeester Blanksma-van den Heuvel onderstreepte dat nog eens met een passend aandenken: zij bood alle deelnemende ondernemers een kunstwerk van de Helmonder Jordy Vrucht (artiestennaam ScanOne) aan.

High tech automotive design

Techniek in de breedste zin van het woord

Op de hotspot kon het publiek zien en beleven waartoe techniek in staat is. Zo kon men zelf robots besturen, 3D printen, rijden op een Oxboard, proeven van foodtechnologie en bekijken hoe een échte F16 er van binnen uit ziet. Ook hebben veel kinderen zelf hun eigen droomauto ontworpen. Die actie loopt nog even door via Facebook: het ontwerp met de meeste ‘likes’ verdient een bijdrage voor het halen van het rijbewijs. Kijkt u dus zeker even op de Facebookpagina van Driven by Helmond, en like de mooiste auto!

Breed publiek

In totaal 1.760 bezoekers wisten op zaterdag 6 juni hun weg te vinden naar de hotspot High Tech Helmond. Een groot deel van hen maakte gebruik van het gratis – uiteraard elektrische – vervoer tussen de hotspot en het centraal station, ter beschikking gesteld door de autodealers van de Autoboulevard. De dag trok een breed publiek, van jong tot oud, van basisscholier tot student en van werknemers tot dagjesmensen. De hotspot bood voor ieder wat wils, en liet op een leuke interactieve manier zien hoe technisch Helmond wel niet is.

Food technology