Helmond – Jeugdig zestal aangehouden voor inbraken

De inbraken werden gepleegd in de periode oktober tot en met december 2015. Uit het politieonderzoek, waarin het Woninginbrakenteam, de recherche en de wijkagenten nauw samenwerkten, bleek de vermoedelijke betrokkenheid van deze jeugdigen. Zij waren als leden van een jeugdhanggroep al eerder in beeld. Nader onderzoek toonde aan dat zij waarschijnlijk ook verantwoordelijk zijn voor een aantal fietsendiefstallen, inbraken in schuren en straatroof. Een van de verdachten stal zelfs van zijn ouders, die daarvan aangifte deden.

Acht inbraken

Door de verdachten werd zover bekend totaal acht keer ingebroken, of werd dit geprobeerd, in de wijken Rijpelberg en Dierdonk. Ze namen onder andere computerapparatuur en sieraden weg. Bij een straatroof op 19 december jongstleden op het Raktpad stal een van de jongens een tas met inhoud van een vrouw. Alles bij elkaar werden door de leden van de groep ook negen fietsen weggenomen, waarvan een deel uit schuren en een ander deel vanaf de openbare weg.

In vrijheid

De aangehouden jeugdigen zijn inmiddels allemaal weer op vrije voeten. Het onderzoek loopt echter nog door en richt zich onder andere ook op mogelijke, jonge helers van de gestolen spullen. Tegen het zestal wordt een strafrechtelijk dossier opgemaakt. Ze zullen zich op een later moment voor hun daden moeten verantwoorden.

Bron: Politie.nl