Helmond – Kwekerijen opgerold bij Helmondse hennepactie

Op de Wethouder van Welllaan werd in een woning een hennepkwekerij gevonden met een capaciteit voor zo’n 500 planten. Ook in een monumentaal pand aan de Klaverhof bleek informatie die de politie had te kloppen. Een kwekerij met een capaciteit voor zo’n 675 planten werd daar gevonden en geruimd. Op beide plekken waren geen planten aanwezig, maar vond de politie wel sporen van eerdere oogsten.

Honderden planten

In een woning aan de Burgemeester van Houtlaan werd ook een kwekerij gevonden, dit keer met zo’n 260 planten. De actie werd besloten met een bezoek aan een woning aan de Frans Halslaan. Ook bij dat adres had de politie informatie over de aanwezigheid van een hennepkwekerij en ook daar bleek de info correct. Een kwekerij met ook daar 260 planten was het resultaat. In het huis bleek ook sprake van meerdere oogsten.

Enorme winsten

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Het gaat immers niet meer om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin.

Verder onderzoek

Bij de actie werd niemand aangehouden. De politie is op zoek naar de personen achter de kwekerijen. Het onderzoek is in volle gang.

Bron: Politie.nl