Helmond winnaar Verkeerslichtenstad 2016

De gemeente Helmond is op 17 februari uitgeroepen tot Verkeerslichtenstad 2016. Helmond heeft bewust gekozen voor een innovatief netwerkregelsysteem dat momenteel op het merendeel van geregelde kruispunten actief is. “Daarmee heeft de gemeente een duidelijke voorhoederol op zich genomen”, aldus het juryrapport.

Naast de gemeente Helmond waren de provincie Zuid-Holland en de gemeente ’s-Hertogenbosch kandidaat voor de titel. Volgens de jury heeft Helmond “op overtuigende wijze een eigen koers uitgezet, om eerst het beschikbare areaal aan verkeersregelinstallaties te moderniseren en een duurzame basiskwaliteit te garanderen”.

Internationale aandacht

Met een rol als Living Lab trekt Helmond zelfs internationaal de aandacht. Door de samenwerking te zoeken met andere wegbeheerders en met de industrie bevindt Helmond zich in het centrum van de aandacht. Wethouder De Vries van de gemeente Helmond onderschrijft dit: “Een mooie erkenning voor onze slimme en innovatieve verkeersregelinstallaties”.
Uit metingen is gebleken dat de actuele wachttijden in de spits voor zowel het autoverkeer (gemiddeld 16,3 seconden) als voor het langzaam verkeer (gemiddeld 19,5 seconden) verrassend laag zijn.

Bron: Gemeente (nieuws)