Controle hondenbelasting

De jaarlijkse controles voor de hondenbelasting vinden binnenkort weer plaats. De controle is bedoeld om te onderzoeken of uw hond is aangemeld voor de hondenbelasting.

Iedereen die een hond heeft, betaalt hondenbelasting. Heeft u één of meerdere honden, dan bent u wettelijk verplicht om deze aan te melden bij de gemeente. Van het geld dat de gemeente binnenkrijgt via de hondenbelasting, worden onder meer hondenuitlaatplaatsen aangelegd en onderhouden, bordjes geplaatst en poepzuigers ingezet.

Controle aan huis

Evenals voorgaande jaren voert de Stadswacht in uniform de controles uit. Ze bellen huis-aan-huis aan en stellen enkele vragen om te controleren of iemand een hond heeft. Bent u niet thuis, dan beoordeelt de controleur ter plaatse of er een hond bij u aanwezig is. Vermoedt de controleur dat dat zo is, dan laat hij of zij een informatiebrief met een aanmeldingsformulier achter in uw brievenbus. U kunt dit formulier dan invullen en opsturen naar de gemeente.

Uw hond digitaal aanmelden

U kunt uw hond ook online aanmelden. Ga hiervoor naar het digitale loket. Via een beveiligde internetomgeving kunt u de hond aanmelden. Hiervoor hebt u wel een DigiD-inlogcode nodig.

Bron: Gemeente (nieuws)