Maatregelen in verband met Voorjaarskermis

De Voorjaarskermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 25 maart t/m zondag 3 april. De attracties worden opgesteld op de Markt, Ameideplein, en gedeelte Watermolenwal. De kermis duurt elke dag tot 24.00 uur. In verband met de Voorjaarskermis zijn enkele maatregelen genomen.

Wegafsluitingen

Van maandag 21 maart 18.00 uur tot en met 4 april  zijn het einde van de Noord Koninginnewal, Ameidewal en gedeelte van Watermolenwal afgesloten voor het verkeer. De City parkeergarage is  bereikbaar via de Torenstraat en Watermolenweg. Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun huis tijdens de kermisdagen beperkt met de auto bereiken voor het laden en lossen van bijvoorbeeld boodschappen.

Parkeren

Op de parkeerplaatsen en -terreinen op straat gelden de normale betaaltijden. Op parkeerterrein Ameidewal kan tijdens de kermis niet worden geparkeerd. De bewaakte parkeergarages Doorneind en City zijn tijdens de kermisdagen extra lang open, evenals de bewaakte fietsenstallingen Doorneind en Speelhuisplein.
Voor parkeergarage Boscotondo en de fietsenstalling Kasteel Traverse (Parkweg) gelden de normale openingstijden. In alle parkeergarages en fietsenstallingen gelden de normale tarieven. Bij de ingangen van de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen staan de openingstijden tijdens de kermisperiode aangegeven.

Weekmarkten op andere plek

De woensdagmarkt van 23 en 30 maart verhuizen naar Noord Koninginnewal. De zaterdagmarkt van
26 maart en 2 april  wordt verplaatst naar de Kanaaldijk N.O. Er geldt dan ter plaatse een parkeerverbod van 03.00 uur t/m 19.00 uur.

Vuurwerk

Op vrijdag 1 april wordt om 22.00 uur een groot vuurwerk afgeschoten vanaf het Havenpark.

Bron: Gemeente (nieuws)