Meer mogelijkheden trouwen in Helmond

Stellen die willen trouwen in Helmond, hebben vanaf 1 juni aanstaande veel meer mogelijkheden in de keuze van trouwlocaties. Bruidsparen kunnen de plek waar zij hun huwelijk willen voltrekken dan in principe zelf uitkiezen.

Deze plek moet uiteraard op Helmonds grondgebied liggen en mag niet religieus van aard zijn, omdat burgerlijk en kerkelijk huwelijk altijd gescheiden horen zijn.

Daarnaast zijn er elf  locaties benoemd tot ‘huis van de gemeente’. Bruidsparen kunnen daar altijd hun huwelijk laten voltrekken. Dat zijn het Kasteel, het Speelhuis, de Raadzaal, de bibliotheek, de Cacaofabriek, de Warande, de Steenoven, hotel West Ende, zalencomplex De Koning, zalencentrum De Traverse en de Kasteelpoort. Wat de huizen van de gemeente betreft gaat het dit jaar om een pilot. Als deze slaagt en bij belangstelling van horecaondernemers, wordt de lijst met locaties uitgebreid.

Trouwen in de Stadswinkel

Daarnaast blijven de mogelijkheden bestaan om gratis of met korting te trouwen in de Stadswinkel. Ook is het in speciale gevallen mogelijk te trouwen in het ziekenhuis.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de locaties en de kosten? Kijk dan in het digitaal loket.

Bron: Gemeente (nieuws)