Meer goederentreinen door Helmond

Van zaterdag 16 april tot en met zondag 16 oktober rijden er meer goederentreinen door Helmond. Dit komt, omdat er in die periode wordt gewerkt aan de Betuweroute, de treinverbinding tussen de Rotterdamse haven en het Ruhrgebied in Duitsland.

De Betuweroute wordt, op Duits grondgebied, over een lengte van 70 kilometer uitgebreid met een derde spoor. Dit gebeurt tussen 2015 en 2022. Het derde spoor wordt aangelegd, zodat er straks meer goederentreinen gebruik kunnen maken van de Betuweroute. Vorig jaar is er ook al een aantal keren gewerkt en ook toen werden er goederentreinen omgeleid over de Brabantroute, die door Helmond loopt. Het ging toen om korte periodes. Nu gaat het om een langere periode van een half jaar.

Wat betekent dit voor Helmond?

Tussen 16 april en 16 oktober rijden er meer goederentreinen over het Helmondse spoor dan normaal. Op een normale dag rijden er ongeveer 50 goederentreinen. Tijdens de werkzaamheden kan dit in de drukste periodes oplopen tot maximaal 115 goederentreinen per dag. De drukste periodes zijn het weekend van 16 en 17 april en twee weken in juli. Dan is de Betuweroute volledig afgesloten en worden alle goederentreinen omgeleid. In de rest van de periode tot 16 oktober is de Betuweroute gedeeltelijk afgesloten en wordt ongeveer de helft van de treinen omgeleid.

Meer weten?

Meer informatie over de extra goederentreinen vindt u op op www.helmond.nl/spoor. Of volg de gemeente op Twitter via @gemhelmond.

Heeft u vragen of klachten over de goederentreinen die door Helmond rijden?

Dan kunt u contact opnemen met het team Publiekscontacten van spoorbeheerder ProRail. Dit kan via tel. 0800-776 72 45 of via het contactformulier op www.prorail.nl.

Bron: Gemeente (nieuws)