Koningsnacht en Koningsdag in Helmond

Tijdens Koningsnacht en op Koningsdag vinden er weer tal van activiteiten plaats in Helmond. In het centrum van de stad en ook in Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis.

’s Avonds, tijdens Koningsnacht, concentreert het feest zich vooral rond het Havenplein. Op Koningsdag is er de jaarlijkse Slingermarkt met meer dan 500 kramen. Verder is er een Kindervrijmarkt bij Boscotondo en zijn er diverse muziekoptredens. Om 22.00 uur wordt Koningsdag afgesloten met een vuurwerkshow in de Kasteeltuin.

Wegafsluitingen

Van dinsdag 20.00 uur tot de nacht van woensdag op donderdag 00.00 uur zijn er in het centrum van de stad diverse wegen afgesloten voor het verkeer. Het gaat onder andere om de Kanaaldijk – tussen Eikendreef en Julianalaan – en gedeeltes van de Steenweg en Havenweg en de Ameidewal. De omleidingsroute wordt aangegeven met de gebruikelijke gele borden. Van dinsdag 15.00 uur tot donderdag 02.00 uur geldt een parkeerverbod op de Ameidewal.
In Brouwhuis is op woensdag het parkeerterrein bij de Montessorischool afgesloten, daar vindt een oranjemarkt plaats. Op Koningsdag is in Stiphout een gedeelte van de Dorpsstraat afgesloten, in Mierlo-Hout geldt dit voor het kerkplein en een deel van de Pastoor Elsenstraat.

Gratis parkeren op Koningsdag

Op Koningsdag kunt u gratis parkeren in de gemeentelijke parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind en op de parkeerplaatsen op straat. U mag uiteraard niet parkeren buiten de parkeervakken, op een vergunninghoudersplek of op een parkeerplek voor elektrische auto’s. Medewerkers van Stadswacht Helmond controleren hierop.

Meer informatie over Koningsdag in Helmond vindt u op www.oranjecomitehelmond.nl.

Bron: Gemeente (nieuws)