Oost-Brabant – Arrestaties in groot onderzoek naar drugshandel

De recherche bracht een groep dealers in kaart zich op grote schaal bezig zou houden met drugshandel. Het vermoeden bestaat dat groep zo’n 100 tot 150 klanten per dag voorzag van onder meer heroïne, cocaïne en XTC. De dealers opereerden naar het idee van de politie in een groot gebied in de regio Zuid-Oost Brabant. Er werd onder meer gedeald in Eindhoven, Helmond, Deurne, Gemert, Nuenen, Veldhoven en Waalre.

Aanhoudingen

De recherche ging in maart en april twee keer over tot actie. Op 21 maart en 12 april werden de eerste verdachten aangehouden. Het gaat om twaalf mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 20 tot 52 jaar, voornamelijk uit Eindhoven. Zes van de veertien worden verdacht van het dealen, de anderen van het afnemen. Bij huiszoekingen werden drugs en duizenden euro’s in beslag genomen.

Onverminderd verder

Zes vermoedelijke dealers zitten vast in het Huis van Bewaring, de anderen zijn heengezonden. Onder meer gezien de grote klantenkring vermoedt de politie de komende periode nieuwe aanhoudingen te verrichten in het onderzoek, dat nog in volle gang is.

Melden heeft zin

Het onderzoek naar deze groep dealers en klanten kwam onder meer tot stand dankzij meldingen van burgers, die overlast hadden in hun leefomgeving. Het geeft aan dat melden zin heeft. De politie kan op die manier bijvoorbeeld inzicht krijgen in locaties en werkwijzen van groepen die de samenleving ondermijnen.

Bron: Politie.nl