Parkeren in Helmond vaker betalen met Pas of App

Vanaf maandag 9 mei vervalt er bij 15 parkeerautomaten in Helmond de mogelijkheid van betalen met muntgeld. U kunt dan bij deze automaten alleen nog betalen met de pas van GePast Parkeren, met PIN of via een parkeerapp op de mobiele telefoon.

GePast Parkeren

GePast Parkeren is in Helmond een groot succes. Er zijn al 14.000 abonnementhouders die met korting parkeren in de gemeentelijke parkeergarages (Boscotondo, Doorneind en City) en op straat tegen het vastgestelde parkeertarief. Met de speciale GePast Parkeren-pas of met de apps van Parkmobile, SMSParking en Yellowbrick is parkeren heel gemakkelijk.

Kegelbaan en Ameideplein

Op zowel de Kegelbaan als op het Ameideplein worden één van de twee parkeerautomaten vervangen. Bij de nieuwe parkeerautomaten is betalen met muntgeld niet meer mogelijk. Op deze locaties blijft voorlopig een tweede automaat staan, waar u nog wel met muntgeld kan betalen. 

Gemeentelijke parkeergarages

In alle gemeentelijke parkeergarages kunt u naast GePast Parkeren en PIN ook met muntgeld blijven betalen. In de tweede helft van 2016 vervalt bij meer automaten de mogelijkheid om met muntgeld te betalen. Ook daar kunt dan alleen nog met PIN, de GePast Parkeren-pas en via de parkeerapps betalen. In de toekomst kunt u op straat op nog maar enkele plaatsen met muntgeld betalen.

Op www.parkerenhelmond.nl kunt u zich direct aanmelden voor GePast Parkeren.

Bron: Gemeente (nieuws)