‘Laat je niet overvallen’

Onder deze titel organiseert de gemeente Helmond, in samenwerking met de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie, een gratis themabijeenkomst voor ondernemers en hun medewerkers. De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 31 mei aanstaande van 18.30 tot 21.45 uur in de Groene Campus aan de Scheepsboulevard.

Tijdens de bijeenkomst komen de onderwerpen ‘Afrekenen met winkeldiefstal en agressie’ en ‘Voorkom een overval’ uitgebreid aan de orde. Deelname is voor ondernemers en hun medewerkers geheel kosteloos. Aanmelden is wel nodig. Dat kan tot en met 25 mei via www.laatjenietovervallen.nl .

Winkeldiefstal kost de Nederlandse detailhandel jaarlijks 500 miljoen euro. Anders gezegd: een winkelier werkt 1 dag per week voor niets. Een goede aanpak van winkeldieven is daarom van groot belang. Daarnaast blijkt dat ruim 30% van de winkels te maken heeft met agressieve klanten. Het is daarom belangrijk dat ondernemers weten hoe ze diefstal en agressie kunnen voorkomen en wat ze kunnen doen als ze er toch mee te maken krijgen.

Ook in 2016 wordt door de overheid hard gewerkt aan verdere afname van het aantal overvallen. Elke overval is er namelijk één te veel. Niet alleen vanwege de schade, maar vooral vanwege de impact die het heeft op mensen.

Bron: Gemeente (nieuws)