Nieuw initiatief tegen woninginbraken

Komende maanden gaat Helmond een nieuw initiatief inzetten in de strijd tegen woninginbraken, de BuurtTent. In de tent komen buurtbewoners, Politie, Stadswacht en gemeente samen om te praten over de woninginbraken in hun straat of wijk.

De praktijk leert dat mensen het meest open staan voor preventie wanneer ze zelf of in hun woonomgeving te maken krijgen met een inbraak. De komende periode zal de BuurtTent iedere twee weken worden opgezet op diverse locaties in de stad.

BuurtTent op diverse locaties

Donderdag 2 juni staat de BuurtTent in de Dijksestraat ter hoogte van Jan Linders, donderdag 16 juni in de Heistraat ter hoogte van de Lidl en donderdag 30 juni inde Geysendorfferstraat, eveneens ter hoogte van de Lidl. Ook staat de BuurtTent de komende tijd bij diverse evenementen.

Buurtbewoners kunnen op deze manier informatie met Politie, Stadswacht, gemeente en medebewoners uitwisselen. Verder krijgen zij advies over hang- en sluitwerk en andere preventietips. Ook komen daar het opzetten van burgerinitiatieven zoals buurtpreventie teams en WhatsApp groepen aan de orde.

Het principe De BuurtTent werkt. Bij recente pilots in Tilburg en ’s-Hertogenbosch blijkt dat mede dankzij de BuurtTent het aantal inbraken sterk af neemt.

Bron: Gemeente (nieuws)