Een kortere reistijd naar je werk voor een betere werk-privé balans

Foto: Helmond

Zeker 80% van de mensen vindt de reisafstand belangrijk voor hun werk-privé balans. Maar wordt hier ook naar gekeken als ze op zoek gaan naar een nieuwe baan? Helmonders reizen gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten naar het werk (25  km enkele reis)(CBS, 2022). Best lang dus. En dat terwijl er in mei voor elke 100 werklozen wel 133 vacatures open stonden. Het realiseren van een kortere reisafstand hoeft dus lang niet zo moeilijk te zijn. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. 

Werken in Helmond

Als je in de gemeente Helmond woont weet je wat voor moois het allemaal te bieden heeft. Natuur, steden, dorpen, maar ook bedrijven in overvloed. Bedrijven waar jij zou kunnen werken. In de zoektocht naar een nieuwe baan wordt vaak gekeken naar dingen als het takenpakket, het salaris en de branche waarin het bedrijf actief is. Voor deze dingen hoef je niet ver te zoeken. Kijk eerst eens naar bedrijven in de buurt. Dan vind je niet alleen een leuke baan, maar houd je ook meer tijd over voor jezelf. En zorg je dus automatisch voor een betere werk-privé balans.  

Voordelen van werken in de buurt

Naast de extra vrije tijd die je overhoud wanneer je dichter bij huis gaat werken zijn er nog veel meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan benzinekosten voor je auto. De standaard kilometervergoeding dekt deze kosten al lang niet meer met de huidige benzineprijzen. Hetzelfde geld voor het openbaar vervoer. Maar welke voordelen zijn er nog meer? 

  • Het is duurzamer om dicht bij huis te werken. Minder kilometers betekend ook een reductie in je CO2-uitstoot.
  • De tijd die je normaal in de auto of trein zit kun je nu gebruiken om langer uit te slapen, lekker te koken of de was te doen. Moest je nog even langs de winkel? Dat kun je nu makkelijk halen! 
  • Jij en je collega’s spreken dezelfde taal. En dan bedoelen we niet per se Nederlands, maar jullie komen uit dezelfde regio en begrijpen elkaar.
  • Bij mooi weer of een bedrijfsborrel ga je lekker op de fiets! Dat is niet alleen nóg duurzamer, maar ook goed voor je gezondheid. En het mooiste is nog wel dat je lekker een borrel kunt meepakken.  

Op zoek naar een baan in de Peel

Wat we je eigenlijk willen meegeven: ben je op zoek naar een nieuwe baan? Kijk eerst naar bedrijven bij jou in de buurt. Hoe korter je reisafstand, hoe lager je reiskosten en hoe meer vrije tijd. Er zijn vast bedrijven waar je goede verhalen over gehoord hebt. En anders is er op de nieuwe site werkenindepeel.nl een mooi overzicht te vinden van alle vacatures in de omgeving van Helmond, Gemert, Someren, Deurne en Asten.