Nathalie

Week 20, dinsdag 15 mei

Week 20, dinsdag 15 mei

 

 

Nathalie(37) is single, werkzaam bij de Zorgboog, moeder van dochter Amy(10)

 

Rituelen….

 

Op de tonen van het liedje “I won’t give up” gezongen door Jason Mraz,

wordt ik deze ochtend wakker, met mijn ogen half open sjok ik de zoldertrap af richting de badkamer. Werp een blik in de spiegel en zie dat de nacht zijn sporen heeft achter gelaten op mijn gezicht.

Met een diepe zucht gooi ik een plens water in mijn gezicht, in de hoop dat het dan allemaal weer strak trekt, Pfff helaas….

Blijkbaar is er toch meer nodig dan alleen de kleurloze vloeistof die uit de kraan komt.

Nadat ik al mijn ochtend-rituelen heb uitgevoerd, sta ik weer op en top aan de hondenuitlaatstrook, mijn hond te begeleiden bij haar “Ochtend-rituelen” die daar natuurlijk alle tijd voor neemt.

Tijd die ik op dat moment van de dag natuurlijk niet heb, dochterlief van 10 jaar moet ook zo nu en dan aangezwengeld worden, voordat zij gesteven en gestreken in de schoolbank zit.

Hoe kan het toch! Dat je elke ochtend na het ontbijt, weer opnieuw de vraag moet stellen, terwijl het 2 x per dag een terugkerend ritueel is, het wil op één of andere manier maar niet blijven hangen in die nog volop in ontwikkeling zijn de hersenen?

“Meis, heb je je tanden al gepoetst?”, met daarop het bekende antwoord……

“Oh, vergeten, Mam! Ik ga het zo doen!

Na dit diepzinnige gesprek van vrouw tot opgroeiende vrouw, stappen wij onze voordeur uit, en vervolgen we onze weg richting de verplichtingen die we genoodzaakt zijn om uit te voeren zodat we kunnen overleven in de jungle genaamd
“de Maatschappij”.

HELMOND,

Het is zover… we gaan er weer voor!!!