Opening 20 mei vernieuwde Kasteellaan en Havenplein

Helmond, 16-05-2012 – Feestelijke opening van vernieuwde Kasteellaan en Havenweg

 

In de afgelopen periode hebben de Kasteellaan en Havenweg in het centrum van Helmond een kwaliteitsimpuls ondergaan. De straten hebben een frissere uitstraling gekregenBovendien hebben de horecaondernemers aan de Kasteellaan nu de mogelijkheid om hun terrassen uit te breiden richting het kanaal. Op koopzondag 20 mei wordt eenfeestelijke openingshandeling verricht voor deze vernieuwde straten.

 

De handeling vindt plaats aan de Kasteellaan, ter hoogte van de Veestraatbrug, om 13.00 uur en wordt verricht door wethouder Peter Tielemans (Centrum) en Centrummanager Marlène Drouen.

 

Kwaliteitsimpuls

Aan de Kasteellaan zijn drie leiplatanen en de fietsenrekken verwijderd. Ook is het straatwerk deels vervangen. Bij het kanaal zijn trappen aangebracht, waardoor de vlonders op het water beter bereikbaar zijn geworden. De straatlantaarns zijn vervangen door hangverlichting. Dit is ook gebeurd aan de Havenweg. Het verbeteren van beide straten maakt onderdeel uit van de kwaliteitsimpuls van het centrum. Dit project wordtmogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.

 

Fietsenstalling Kasteel Traverse

Door de kwaliteitsimpuls staan er geen fietsenrekken meer aan de Kasteellaan. Een goed alternatief om de fiets te stallen is de fietsenstalling Kasteel Traverse. Deze stalling ligt direct om de hoek van de Kasteellaan aan de Parkweg, bij de kasteeltuin. De stalling Kasteel Traverse is voortaan op alle dagen van de week ook ’s avonds geopend. Dit was in het weekend al zo. Vanaf maandag 21 mei is de stalling ook op werkdagen de hele avond en nacht open. Gemeente Helmond doet dit bij wijze van proef, op verzoek van de winkeliers in het centrum en het Centrummanagement. De proef loopt tot september.Overdag is bij de stalling een beheerder aanwezig. Na sluitingstijd van de winkels wordt de stalling met cameratoezicht bewaakt. De stalling Traverse is en blijft gratis te gebruiken.