Oplichter bejaarden in de regio

Helmond, 21-05-2012 – Politie Brabant Zuid-Oost waarschuwt voor een oplichter die geld afhandig maakt van oudere mensen.De afgelopen weken heeft de politie meldingen ontvangen uit Nuenen, Helmond, Mierlo en Deurne. De dader probeert met wisselende smoezen toegang te krijgen tot woningen van bejaarden en wint door zijn keurige uiterlijk vaak het vertrouwen van zijn slachtoffer. Meestal gebruikt hij verhalen over autopech of het tanken van verkeerde brandstof om vervolgens de slachtoffers geld afhandig te maken. Tot nu toe is er sprake van bedragen tussen de 200 en 450 euro. De dader betreft een blanke man van ongeveer 25 jaar met een keurig uiterlijk. Hij heeft een smal gezicht, slank postuur en kort, zwart golvend/krullend haar en spreekt beschaafd Nederlands. De dader wordt verder door slachtoffers omschreven als een man met slanke handen en een puntige neus.

Helmond, 21-05-2012 – Politie Brabant Zuid-Oost waarschuwt voor een oplichter die geld afhandig maakt van oudere mensen.

De afgelopen weken heeft de politie meldingen ontvangen uit Nuenen, Helmond, Mierlo en Deurne. De dader probeert met wisselende smoezen toegang te krijgen tot woningen van bejaarden en wint door zijn keurige uiterlijk vaak het vertrouwen van zijn slachtoffer. Meestal gebruikt hij verhalen over autopech of het tanken van verkeerde brandstof om vervolgens de slachtoffers geld afhandig te maken. Tot nu toe is er sprake van bedragen tussen de 200 en 450 euro. De dader betreft een blanke man van ongeveer 25 jaar met een keurig uiterlijk. Hij heeft een smal gezicht, slank postuur en kort, zwart golvend/krullend haar en spreekt beschaafd Nederlands. De dader wordt verder door slachtoffers omschreven als een man met slanke handen en een puntige neus.