Nathalie

Week 21, dinsdag 22 mei

Week 21, dinsdag 22 mei

 

 

Nathalie(37) is single, werkzaam bij de Zorgboog, moeder van dochter Amy(10)


ROOTS


Ik ben geen geboren en getogen helmondse,

Zo’n 20 jaar geleden werd ik licht gedwongen om met mijn moeder mee te verhuizen (mam was verliefd), en zodoende moest ik dus mijn dorp met jeugdsentiment verruilen voor de “grote”stad.

Mijn enige houvast was mijn 1e serieuze jeugdliefde maar verder had ik geen banden met Helmond.

Door een opleiding detailhandel te volgen bij ROC Ter AA en ruim 15 jaar gewerkt te hebben bij de bekende blauw-gele textielsuper ben ik nu inmiddels 3 jaar werkzaam bij De Zorgboog.

Ook binnen Helmond heb ik nog de nodige omzwervingen gemaakt om via de Eeuwsels en Centrum terecht te komen in de voor mij gezellige wijk Brouwhuis.

Mede door vriendschappen, verenigingen en vrijwilligerswerk heb ik mijzelf vast geklonken en kan ik het niet voorstellen hoe het zou zijn om ergens anders te wonen dan in Helmond.

Onlangs na een dagje shoppen met mijn dochter in het centrum met natuurlijk een bezoek aan de wekelijkse zaterdagmarkt waren we moe maar voldaan en met volle tassen neer gestreken bij “Het stationneke”.

Tijdens het nuttigen van onze heerlijke soep met ballen, had dochterlief in gedachten de dag nog eens geëvalueerd en zei:  “Mama!?, jij kent echt iedereen!!.

Deze opmerking was voor mij de bevestiging, wie had dat gedacht 20 jaar geleden?,

dat een niet-originele Helmondse haar sporen kan verdienen,

Nu kan ik uit volle borst en met trots zeggen:

“Ik kom uit Helmond”