Helmondse Food industrie volop aandacht

Foto:

Helmond, 24-05-2012 – Helmond is van 28 september tot en met 7 oktober in de ban van voedsel, eten en gezondheid. Dan vindt namelijk Helmond Food plaats, een week vol activiteiten die de Helmondse foodsector op de kaart moet zetten. Tijdens Helmond Food worden er tal van evenementen georganiseerd, met als doel de kennis van de Helmondse foodindustrie te vergroten. Want dat Helmond een belangrijke speler in de foodsector is, dat weten maar weinig inwoners.
Diverse activiteiten moeten daar verandering in brengen. De Groene Campus zal studenten op de markt laten koken met het thema, ‘Proef de Markt’,  Mét producten van de markt. Stichting Jibb verleent haar medewerking door aandacht te geven aan gezonde voeding en beweging. En in september start de jaarlijkse wedstrijd Food4Future, waarin scholieren nadenken over de toekomst van voeding. En niet alleen scholieren worden uitgedaagd om te brainstormen over het eten van morgen, iedereen kan deelnemen aan de wedstrijd Food Challenge 2020. De wedstrijd Food Challenge is al geopend, en beloont de meest inspirerende ideeën omtrent het voedsel van de toekomst. 
De Helmondse foodsector zal tijdens Helmond Food volop aandacht krijgen. Zo komen thema’s als voedselverwerking, vernieuwende voedseltechnieken, voedsel van de toekomst, duurzaamheid, design, streekproducten, gezondheid en beweging aan bod. Helmond Food wordt een week vol smakelijke activiteiten. De voorbereidingen zijn ondertussen in volle gang.