Helmond.nieuws.nl ook buiten Helmond bezoekers!!!

Foto:

Helmond, 25-05-2012 – Het is altijd leuk als je hoort dat hetgene waar je mee bezig bent gewaardeerd wordt, zo mocht ik deze brief ontvangen van een zuiderbuur!!

Helmond, 25-05-2012 – Het is altijd leuk als je hoort dat hetgene waar je mee bezig bent gewaardeerd wordt, zo mocht ik deze brief ontvangen van een zuiderbuur!!

Helmond? Helmond!

Zo’n 30 jaar heb ik in – zowat alle hoeken van de stad van – Helmond gewoond: Eeuwsels, Wilma, bloemenwijk, ’t Hout, Stiphout en centrum (met tussendoor een korte, kleine misstap naar Eindhoven). Brouwhuis, Rijpelberg, Dierdonk en Brandevoort hebben helaas nooit de eer 😉 gehad mij als wijkgenoot te mogen verwelkomen…

Intussen woon ik 10 jaar in België.
Voor wie zelden buiten de stadsgrenzen van Helmond gaat, is Vlaanderen precies aan de andere kant van de wereld. Maar als het een beetje meezit – en met wat kunst- en vliegwerk – ben ik binnen 1,5 uur in het voor mij nog altijd vertrouwde Helmond.

Een paar keer per jaar kom ik weer terug: familiebezoekjes en verjaardagsfeestjes.
In de mate van het mogelijke probeer ik toch steeds weer wat van Helmond op te snuiven: slenteren door de stad (als de kinderen het toelaten), de gekende winkeltjes nog eens binnenspringen (helaas stel ik regelmatig vast dat de bestemming van het pand intussen werd gewijzigd), drop kopen (bij dé specialist in snoep), een terrasje doen bij Paul en Riet (leven die eigenlijk nog?), gaan eten bij mijn favoriete “place” op de Noord Koninginnewal (eigenlijk is het iemand anders’ place) en tenslotte naar de “grote” supermarkt die op de “kleintjes” let (nog een geluk dat ze tot 22:00 open zijn).
Hagelslag (al dan niet met funnies), vla (blanke, vanille, chocolade – apart of alles door elkaar), verse melk, beschuitbollen/lampionbrood/casinobrood, kruidenmixen voor alle pasta-varianten, enz.
Maastricht is dichterbij. Maar waarom niet het aangename met het nuttige combineren?

En na dit alles, helaas geen tijd meer voor cultuur… Misschien een volgende keer!

Zo af en toe vraag ik het me wel eens af: wat als ik ooit eens terug in Helmond zou komen te wonen? Ik sta er niet te lang bij stil. Mijn leven is nu hier. Samen met echtgenoot en kinderen. Het gezin, de hoeksteen van de maatschappij, waar dan ook ter wereld.
En soms kun je herinneringen beter laten zoals ze zijn… Het zal toch nooit meer zijn zoals vroeger.

Maar Helmond blijft voor mij Helmond!
En met Helmond.Nieuws.nl  blijf ik toch nog wat op de hoogte van de dorpsroddels…

Met de vriendelijke groeten van een zuiderbuur.