Scootmobiel levert parkeerprobleem op.

Foto:

Helmond, 25-05-2012 – Scootmobielen je ziet ze voortaan overal, maar is een groot landelijk probleem. Er zijn twee bewoners van een flat aan de Ameidewal die erg boos zijn over een brief die ze van Woonpartners ontvangen hebben. Daarin wordt een van hen verzocht om zijn scootmobiel te verwijderen uit een hal van de flat in verband met brandveiligheid.Het probleem zal steeds erger worden door de vergrijzing, en het aantal mensen die steeds langer zelfstandig willen wonen, daardoor een scootmobiel aanschaffen om mobiel te blijven maar kunnen eigenlijk hun scootmobiel nergens stallen. Woningcorporaties mogen vervoermiddelen die vluchtwegen blokkeren, niet gedogen maar moeten voor de veiligheid van de mensen, gewoon de brandweervoorschriften volgen. Dat kan ertoe leiden dat huurders die hun scootmobiel toch willen houden, moeten verhuizen. 

Helmond, 25-05-2012 – Scootmobielen je ziet ze voortaan overal, maar is een groot landelijk probleem. Er zijn twee bewoners van een flat aan de Ameidewal die erg boos zijn over een brief die ze van Woonpartners ontvangen hebben. Daarin wordt een van hen verzocht om zijn scootmobiel te verwijderen uit een hal van de flat in verband met brandveiligheid.

Het probleem zal steeds erger worden door de vergrijzing, en het aantal mensen die steeds langer zelfstandig willen wonen, daardoor een scootmobiel aanschaffen om mobiel te blijven maar kunnen eigenlijk hun scootmobiel nergens stallen.

Woningcorporaties mogen vervoermiddelen die vluchtwegen blokkeren, niet gedogen maar moeten voor de veiligheid van de mensen, gewoon de brandweervoorschriften volgen. Dat kan ertoe leiden dat huurders die hun scootmobiel toch willen houden, moeten verhuizen.