Nathalie

Week 24, dinsdag 12 juni

Week 24, dinsdag 12 juni

 

 

Nathalie(37) is single, werkzaam bij de Zorgboog, moeder van dochter Amy(10)

 

Oranje Gekte

Van voetbalplaatjes, armbandjes tot geluksvogeltjes. Waar je ook kijkt , in winkels, in straten, aan huizen en in kroegen, overal maar dan ook overal oranje. Steeds probeerde ik mijzelf er niet aan over te geven, maar de druk werd steeds groter en kon ik me op een gegeven moment niet meer beheersen.

Mijn eerste oranje aankoop was een feit.

 

Een klikarmbandje voor mijn dochter, twee bandana’s in het rood-wit-blauw en een aantal oranje slingers droeg ik in een tasje huiswaarts. Onderweg werd ik ook nog aangetrokken door het oranje-blauwe jurkje van onze Lieshoutse bierbrouwer. Gelukkig kon ik me daartegen beschermen doordat ik 10 keer tegen mijzelf zei dat ik geen bier lust en dat het dan wel erg ver zou gaan om het toch te kopen. Wat zal die man van de slijterij wel hebben gedacht, ”die vrouw is niet goed bij haar hoofd.”

Ik had nog zo mijn best gedaan om geen oranje-koorts te krijgen, maar helaas het heeft me achtervolgd, ingehaald en mij besmet.

 

Een beetje balend en teleurgesteld dat ik mezelf niet kon weren ging ik, om verdere nutteloze aankopen te voorkomen, even een duik nemen in mijn kledingkasten (“kasten” in meervoud, ik ben nog steeds een vrouw met teveel kleding, te weinig ruimte en niets om aan te trekken).

Deze hervonden schatten kwamen tevoorschijn: oranje sokken, een oranje tanktop, twee shirtjes met rood-wit-blauw hart voor moeder en dochter, een oranje shirt van FC Knudde, een oranje-zwart shirt van de verzekeringsmaatschappij, een wuppiehoed en shawl en drie vuvuzela’s. Dus kan ik concluderen dat ik elke WK en EK wordt overmeesterd door de oranje gekte.

 

Ik vind het denk ik toch te leuk, te spannend en te gezellig om het aan me voorbij te laten gaan. En over het algemeen zijn de mannen dolgelukkig als ook de vrouwen er in meegaan, even geen gezeur over voetbal en de vele potjes bier. Op één ding na en dat is het begrip “buitenspel”, dat blijft discutabel tussen man en vrouw. Maar goed dat mag de pret niet drukken.

Bij deze wens ik “Ons elftal” heel veel succes en dat ze ons de komende maand heel veel gezellige en mooie momenten mogen bezorgen. En in het bijzonder Wilfred Bouma, Jetro Willems en Kevin Strootman (de mannen van PSV, toch een beetje Brabant in Polen en Oekraïne).

HUP HOLLAND HUP!!!