Francke naar Helmond Sport

Helmond, 17-06-2012 – uitbreiding van team Helmond Sport, Pim Francke is aan de selectie voor het komende seizoen toegevoegd. De uit Biggekerke afkomstige Francke komt over van de A1 van VVV/Helmond Sport.

Francke 19 jaar jong, speelde vanaf zijn tiende in de jeugdopleiding van RBC Roosendaal, tot deze club door een faillissement verdween. Een jaar later maakte de middenvelder de overstap naar de gecombineerde jeugdopleidingen van VVV en Helmond Sport en komend seizoen sluit hij dus aan bij de eerste selectie van de Brabantse Eerste Divisionist. Francke neemt deze gekregen kans met beide handen aan! 

De selectie van Helmond Sport start eind juni met de voorbereiding op het seizoen 2012/13, maar Francke zal het begin van die voorbereiding aan zich voorbij moeten laten gaan. De Zeeuwse voetballer onderging vrijdag een kijkoperatie aan zijn knie, waarbij zacht kraakbeen en een gekneusd kniebot werden geconstateerd. “Het is jammer dat ik het begin moet missen, maar ik ga sowieso het hele jaar bij de eerste selectie trainen. Er is afgesproken dat spelers die buiten de wedstrijdselectie vallen wedstrijden gaan spelen voor Jong VVV/Helmond Sport.”

(bron Omroep Zeeland)