Wijkbezoek Brandevoort

Helmond, 18-06-2012 -Op zaterdag 23 juni aanstaande bezoekt een brede vertegenwoordiging van het Helmondse college van burgemeester en wethouders de wijk Brandevoort. De stichting Wijkraad Brandevoort heeft het college voor dit bezoek uitgenodigd. De Wijkraad heeft een programma opgesteld dat duurt van 10.00 tot 13.00 uur.

 

Programma

Op zaterdag 23 juni start het programma om 10.00 uur in‘t Brandpunt. Van 10.30 tot 11.45 uur gaat de groep uiteen naar verschillende locaties. Zo worden het sportpark en het winkelgebied bezocht en het openbaar vervoer en de speelmogelijkheden voor de jeugd besproken.

 

Om 12.00 uur komen alle betrokkenen samen in wijkhuis het BrandpuntHet college zal dan vertellen hoe zijn hetbezoek ervaren hebben. Natuurlijk is er nog alle ruimte voor het stellen van vragen en een informele nazit.

 

Wethouder Van den Heuvel: “Op 9 juni bezochten we de wijk Brouwhuis om de inwoners daar te ontmoeten. En om te horen welke successen en vraagstukken er in de wijk zijn. Ik verwacht dat het bezoek aan Brandevoort net zo succesvol zal verlopen”.

 

Wijkbezoek

Het is het tweede wijkbezoek sinds de invoering van Wijkgericht Werken. Het wijkgericht werken kent drie elementen: de wijktafel, het wijkactieplan en het wijkbezoek. Tijdens de wijktafel is de wijkraad in gesprek met het college over de ontwikkelingen in de wijk. In het wijkactieplan worden toezeggingen van wijkraad, college en andere partijen beschrevenHet zijn concrete afspraken die binnen twee jaar worden gerealiseerd en die bijdragen aan een het woon- en leefklimaat in de wijk.Het wijkbezoek is een kennismaking van een brede vertegenwoordiging van het college met de wijk. De wijk zoals die door bewoners, vrijwilligers en professionals uit die wijk gezien wordt. Dit contactmoment biedt het college en geïnteresseerde raadsleden de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze contact te hebben met inwoners. Het wijkbezoek vindt, vanzelfsprekend, in de wijk plaats. Het heeft een openbaar karakter. Wijkraad engemeente organiseren samen het bezoek. Het college bezoekt elke wijk één keer tijdens een collegeperiode.