Laatste Update!!! Ongeval Heeklaan

Helmond, 20-06-2012 – De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.15 uur op de Heeklaan een 32-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor zou hij op de Houtsdonk met zijn auto een fietspad op zijn gereden. Een fietser kon de auto ternauwernood ontwijken. Op de Heeklaan raakte de automobilist vervolgens meerdere passerende auto’s en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. De verdachte stapte daar uit en vernielde de achterruit van een taxi. Vervolgens is hij over een hek geklommen en konden gewaarschuwde agenten de man onder zwaar verzet aanhouden.Omdat de verdachte zou hebben geroepen dat er een bom in zijn auto lag, heeft de politie het gebied rond het voertuig van de verdachte afgesloten en ontruimd. Een explosievenverkenner van de politie werd ingezet en korte tijd later werd vastgesteld dat zich in de auto geen explosief bevond. Als gevolg van de afsluiting ontstond er veel verkeersdrukte, onder meer op de Traverse. Rond 20.00 uur werd de weg na onderzoek ter plaatse weer vrijgegeven. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Onder meer wordt onderzocht of de man mogelijk onder invloed was van alcohol of drugs tijdens zijn actie.

Helmond, 20-06-2012 – De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.15 uur op de Heeklaan een 32-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor zou hij op de Houtsdonk met zijn auto een fietspad op zijn gereden. Een fietser kon de auto ternauwernood ontwijken. Op de Heeklaan raakte de automobilist vervolgens meerdere passerende auto’s en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. De verdachte stapte daar uit en vernielde de achterruit van een taxi. Vervolgens is hij over een hek geklommen en konden gewaarschuwde agenten de man onder zwaar verzet aanhouden.

Omdat de verdachte zou hebben geroepen dat er een bom in zijn auto lag, heeft de politie het gebied rond het voertuig van de verdachte afgesloten en ontruimd. Een explosievenverkenner van de politie werd ingezet en korte tijd later werd vastgesteld dat zich in de auto geen explosief bevond. Als gevolg van de afsluiting ontstond er veel verkeersdrukte, onder meer op de Traverse. Rond 20.00 uur werd de weg na onderzoek ter plaatse weer vrijgegeven. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Onder meer wordt onderzocht of de man mogelijk onder invloed was van alcohol of drugs tijdens zijn actie.