Geslaagd werkbezoek Brandevoort

Helmond, 25-06-2012 – Afgelopen zaterdag, 23 juni, bezocht een brede vertegenwoordiging van ons college de wijk Brandevoort. De wijkraad Brandevoort had het college uitgenodigd om kennis te nemen van de successen in de wijk. Vanzelfsprekend zijn er ook wensen en verbeterpunten besproken.

Het programma

De genodigden werden ontvangen bij ’t Brandpunt. Na een kort woord van welkom door de voorzitter van de Stichting Wijkraad Brandevoort ging de groep uiteen in subgroepen. Thema’s die besproken zijn, zijn onder andere de ontwikkelingen van het sportpark, de wensen in het winkelgebied, de voortgang van de bouwplannen, het openbaar vervoer en de speelmogelijkheden voor de jeugd. De groepen kwamen om 12.00 uur weer samen voor de afronding en een informele nazit.

Zeer geslaagd

Wethouder Van den Heuvel: “Tijdens het wijkbezoek staat ontmoeten centraal. Dat heeft de wijkraad Brandevoort in navolging van de wijkraad van Brouwhuis feilloos opgepakt. Hun kleinschalige aanpak met veel persoonlijk contact spreekt het college zeer aan. Het contact, het horen van successen en verlangens. Daar gaat het, volgens mij, bij de wijkbezoeken om.”

Wijkbezoek

Het was het tweede wijkbezoek sinds de invoering van Wijkgericht Werken. Het wijkgericht werken kent drie elementen: de wijktafel, het wijkactieplan en het wijkbezoek. Tijdens de wijktafel is de wijkraad in gesprek met het college over de ontwikkelingen in de wijk. In het wijkactieplan worden toezeggingen van wijkraad, college en andere partijen beschreven. Het zijn concrete afspraken die binnen twee jaar worden gerealiseerd en die bijdragen aan een het woon- en leefklimaat in de wijk. Het wijkbezoek is een kennismaking van een brede vertegenwoordiging van het college met de wijk. De wijk zoals die door bewoners, vrijwilligers en professionals uit die wijk gezien wordt. Dit contactmoment biedt het college en geïnteresseerde raadsleden de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze contact te hebben met inwoners. Het wijkbezoek vindt, vanzelfsprekend, in de wijk plaats. Het heeft een openbaar karakter. Wijkraad en gemeente organiseren samen het bezoek. Het college bezoekt elke wijk één keer tijdens een collegeperiode.