Zomerprogramma voor kinderen…..kasteelbelevenissen

Naar een groot kasteel? Terug in de tijd? Avonturen in middeleeuwse kleding? Dat kan deze zomer in en rond het Kasteel van Helmond. Beleven, spelen en genieten van het verleden.Kinderen worden jonkvrouw, ridder, prinses of schildknaap met hun zelfgemaakte wapenschild, helm en hoed. Ze bezoeken de oude ridderzaal, misschien zelfs de geheime zolder, maken een speurtocht door de kelders en leren zo van alles over de geschiedenis van het kasteel en haar bewoners.


Helmond, 25-06-2012 – Van 30 juni t/m 2 september is in het Gemeentemuseum Helmond weer een speciaal zomerprogramma voor kinderen.

Naar een groot kasteel? Terug in de tijd? Avonturen in middeleeuwse kleding? Dat kan deze zomer in en rond het Kasteel van Helmond. Beleven, spelen en genieten van het verleden.
Kinderen worden jonkvrouw, ridder, prinses of schildknaap met hun zelfgemaakte wapenschild, helm en hoed. Ze bezoeken de oude ridderzaal, misschien zelfs de geheime zolder, maken een speurtocht door de kelders en leren zo van alles over de geschiedenis van het kasteel en haar bewoners.

Gratis toegang

Kinderen t/m 12 jaar betalen geen entree voor het museum, slechts een kleine bijdrage voor een aantal workshops. Op de website www.kasteelbelevenissen.nl is het volledige programma te bekijken. Aanmelden voor rondleidingen en workshops kan vooraf telefonisch of op de dag zelf aan de balie van het museum.