Nathalie

 

 

Week 26, dinsdag 26 juni

 

 

Nathalie(37) is single, werkzaam bij de Zorgboog, moeder van dochter Amy(10)


 

Slomelomedag


Ooit heb je van die dagen, dat je nergens zin in hebt maar dan ook echt nergens geen zin in. Je bent blij dat de werkweek erop zit en dat het weekend is begonnen. Maar dat weekend is ook zo volgepland met allerlei klusjes, zoals boodschappen doen. 

En het is echt niet mijn hobby, om in een overvolle drukke winkel met je winkelwagentje overal doorheen te moeten manouvreren. En net waar je bij moet zijn, staat een rij van hier tot aan de kassa. En als je vraagt of je er even bij mag, dan gaan ze niet van harte aan de kant. En ik maar denken, Mensen ga toch op een andere dag boodschappen doen, zie je niet dat ik me erger? Onterecht natuurlijk, want ook ik zou op een andere dag boodschappen kunnen doen. Ikheb het gewoon nu even zo te doen met mijzelf.


Eenmaal thuis de boodschappen opgeruimd, heb ik nog een hele waslijst van wat ik mezelf heb opgelegd wat ermoet gebeuren. Want dat had ik namelijk al weken voor mij uitgeschoven.

De auto wassen en de tuin doen, eerlijk gezegd zijn dat dus ook niet mijn favoriete bezigheden. Auto wassen dat hoort een man te doen. Maar helaas ik ben zelf zo geëmancipeerd, waardoor ik mijn eigen glazen hebingegooid. Dus zal ik dit karweitje zelf moet klaren en dit geldt dus ook voor mijn voor– en achtertuin.


De auto blinkt weer en de tuin is weer onkruidvrij. Door al die drukte in mijn hoofd van dit moet en dat moet nog,kom ik tot de conclusie dat ik helemaal vergeten ben om te ontbijten en tevens te lunchen. Het is al weer vervoorbij 12 uur, dus dan maar een boterham eten en ook ondertussen het hondje uitlaten. Dan maak ik van de nood een deugd zal ik maar zeggen, want stil zitten dat gaat me niet lukken als ik zo op dreef ben met mijn karweitjes. Ook is er nog een wasje te draaien en op te hangen, ik moet nog afwassen, stofzuigen en dweilenPFFFF!!


Waar ben ik in godsnaam mee bezig? Kijk ik zo uit naar het weekend, omdat ik zo hard heb gewerkt doordeweeks en dan is het zover en dan ga ik op dezelfde voet verder! Ik ben er klaar mee, nu ga ik even helemaal niets doen en lekker voor mijzelf kiezen, want het is namelijk weekend en dan hoor je te genieten van je vrije tijd. Die klusjes kan ik ook verspreiden over de week in plaats van het allemaal in één zaterdag te proppen en daar denk ik dan niet eerder aan? Alles moet maar af zijn anders heb ik geen rust, wat een onzin leg ik mijzelf op.

Bij deze heb ik zondag een “slomelomedag” helemaal niets doen, niets moeten en alles mag. Waarom nu niet meteen, zou je denken. Nou, ik heb het toch liever stof en vlekvrij als ik morgen op mijn bank plof in mijngewassen en gestreken bankpak, met een schone en blinkende kop thee