Basisschool DeTroubadour wordt gesloopt

Foto:

Het gebouw van basisschool de Troubadour, voorheen de Tharcisiusschool, wordt gesloopt. Na 60 jaar moet het  gebouw plaats maken voor de Kasteelherenlaan.

Iedereen is welkom om op woensdag 5 juni  tussen 16.00 en 20.00 uur voor de laatste keer nog eens te komen kijken en herinneringen op te halen met oude bekenden onder het genot van gezellige optredens en hapjes en drankjes.

Aan het einde van dit jaar wordt wijkhuis- brede school Westwijzer opgeleverd. Westwijzer wordt gebouwd in het hart van Helmond West, op de hoek van de Cortenbachstraat met de Hornestraat. In het gebouw komen onderwijs, peuterspeelzaal, kinderopvang, ondersteuning en ontmoeting bij elkaar. Basisscholen De Troubadour en de Mariaschool gaan, samen met Spring kinderopvang, in dit gebouw één kindcentrum vormen. Ook verhuizen de functies die nu nog in wijkcentrum ’t Patronaat zitten naar Westwijzer. LEVgroep en de Zorgboog gaan er ondersteuning aanbieden en in de sportzaal is er ruimte voor bijvoorbeeld dansen en judo. Eind dit jaar is het gebouw klaar, zodat de kinderen na de kerstvakantie naar hun nieuwe school kunnen.

Op 24 en 25 juni zal er op De Troubadour nog een laatste, spectaculair (slaap)feest plaatsvinden voor alle leerlingen en leerkrachten. Teamleden, maar vooral ook leerlingen, zijn druk in de weer  met alle voorbereidingen voor een dag- en nachtprogramma en een symbolische, tijdelijke verhuizing naar de Mariaschool. En om elkaar al vast te leren kennen worden er allerlei leuke, samenwerkende activiteiten georganiseerd voor en met de leerlingen van beide scholen.

Het voorlopige programma voor woensdag 5 juni:

Ontvangst met draaiorgelmuziek. Open podium met optredens van o.a. Colinda, Fatih Michael Jackson, rapper Gewoon Mounir en Dady, de Mondharmonica club, liederentafel en toneelclub uit Helmond West, Zus en Zouwe, die met Helmondse sketches rondlopen, zangeresje Nikki Otten, dochter van oud-leerling Peggy van Heugten,enz. Het geheel wordt gepresenteerd door zanger Jaring Suurs, de Nederlandse Neil Diamond.

Er is een rondgang door het gebouw: in alle lokalen kunnen herinneringen worden opgehaald en een boodschap op de muur worden achtergelaten.

Op de boveverdieping  is een expositie te bezichtigen van (oud) leerkrachten, o.a. Karel Droog, Olive Rijbroek, wijlen Jan Cox en Henriette Panhuijzen.

Bezoekers kunnen meedoen aan het maken van een wandschildering.

In diverse lokalen worden doorlopend oude foto’s en films van de school vertoond en er    worden nog wat spulletjes verkocht, die over zijn gebleven. Er is een meeting point voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten en uiteraard zijn er drankjes, koude en warme hap verkrijgbaar!. En voor wie nog een balletje wil trappen staat deze dag de pannakooi op de speelplaats.

De hapjes worden verzorgd door D’n Tuin, Kadowinja en De Kattendonders

De organisatie wordt bijgestaan door de werkgroep vrijwilligers Helmond West.

Bij goed weer is het podium en horeca buiten op de speelplaats.

Voor meer informatie kan men naar facebook Troubadour-Helmond, www.bsdetroubadour.nl  mailen naar [email protected] of bellen naar 0651052863.