Bbq en terras weer

Vandaag wordt het, met 22 tot 28 graden, een warme zomerdag. Het
zonnetje schijnt, maar de lucht is niet echt blauw. Dit komt doordat
steeds meer sluierbewolking overdrijft. Vanmiddag kan de zon hierdoor op
verschillende plaatsen wat waterig worden. De eerste uren komt in het
westen en noorden overigens nog mist voor.

Op sommige plaatsen komt nog wat nevel voor, maar dit lost snel op. Toch krijgen we geen blauwe lucht, want op grote hoogte komen ook wolken voor. De zon schijnt vanochtend nog makkelijk door deze sluierbewolking heen.

Vanmiddag raakt de zon meer versluierd. De lucht wordt wat melkachtig en de zon schijnt hier en daar waterig. In het oosten kunnen ook enkele stapelwolken ontstaan. De wind is zwak uit variabele richtingen. Het wordt warm met 22 graden op de Wadden, 23 of 24 langs de westkust en 25 tot 29 graden in het binnenland. Ook op de stranden vanmiddag dus prima temperaturen. Check het strandweercijfer.

Vanavond verdwijnen de stapelwolkjes, maar blijft veel sluierbewolking over. Het wordt een heerlijke zomeravond met om acht uur nog temperaturen tussen 20 en 26 graden. Prima weer voor bbq of terras. Na zonsondergang begint het snel af te koelen. De minima komen uit rond 13 graden. Vooral in het noorden kan weer mist ontstaan.

Morgen krijgen we een herhaling van vandaag. Een start met lokaal mist of laaghangende bewolking. Daarna rest een mix van zon en (soms dikke) sluierwolken. In het zuidoosten kunnen ook weer een paar stapelwolken ontstaan. Het wordt een graadje warmer dan vandaag, dus mogelijk een lokale 30 graden in het zuidoosten van het land.

Donderdag wordt het een zonovergoten dag. Onder invloed van een matige noordenwind doet de temperatuur in de kustprovincies een stapje terug. Het wordt 20 graden op de Wadden tot lokaal 29 graden in Limburg.

Vrijdag wordt het ook in het binnenland iets minder warm. Bovendien trekken wolkenvelden vanaf de Noordzee het land binnen. Tussendoor is er nog wel ruimte voor de zon

De dagen daarna blijft het droog zomerweer. Er is een mix van zon en wolkenvelden. Het blijft warm, maar hoe warm is nog onzeker.