Regen, regen en nog eens regen

Het weekend verloopt buiig, zeker in de zuidelijke helft van het
land. In het noorden en vooral noordoosten zou het nog behoorlijk mee
kunnen vallen. Vanaf maandag knapt het weer op en de komende week
verloopt behoorlijk zonnig met maxima rond of net boven 20 graden.

Vandaag is het in grote delen van het land overwegend bewolkt en in de ochtend kan in het zuidwesten plaatselijk een beetje regen vallen. In het oosten en noordoosten is er zon en sluierbewolking. In de middag kunnen in het zuiden enkele regen- of onweersbuien ontstaan en in de avond is ook in het midden van het land een kleine kans op een bui. Het noorden houdt het waarschijnlijk droog. Het wordt maximaal 21 graden in Zeeland en in Groningen, Drenthe en Twente kan het 25 graden worden. De oostenwind is vrij krachtig in het Waddengebied. In de rest van het land is de wind zwak tot hooguit matig.

Komende nacht blijft de kans op buien in de zuidelijke helft van het land aanwezig. In het noorden is het meest droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden.

Morgen heeft nog steeds de zuidelijke helft de grootste kans op regen- of onweersbuien. In het noord(oost)en laat de zon zich in de middag wat vaker zien en blijft het op veel plaatsen droog. Het wordt ongeveer even warm als vandaag. De wind is matig en komt uit richtingen tussen oost en noord. Aan de noordkust is de wind soms vrij krachtig, windkracht 5.

Maandag is er veel meer ruimte voor de zon dan dit weekend. In de ochtend is in het zuidoosten nog een buitje mogelijk. De rest van de dag is het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22 graden op de Wadden tot 25 in het zuiden. Daarbij staat een matige noordoostenwind.

De dagen daarna zien er best aardig uit. De neerslagkansen zijn klein en de zon domineert het weerbeeld. Met maxima iets boven de 20 graden is het aangenaam buiten, maar zeker niet heet.