Helmonder komt met idee voor revolutionaire smartphone

De Helmonder Dave Hakkens wil met zijn idee de smartphonemarkt veroveren. Je hebt nog maar één telefoon nodig en deze kun je altijd aanpassen en upgraden.

Phonebloks…. zo moet de telefoon gaan heten, een telefoon die je aanschaft en nooit meer weg zult doen om het simpele feit dat je elk onderdeeltje zelf kunt vervangen als het stuk is.

De achterzijde van de telefoon bestaat uit blokjes waar bijvoorbeeld je camera, geheugen, processor, batterij of je wifi in zitten. Is je camera stuk… je koop alleen een nieuwe camera. gebruik je geen camera dan koop je een grotere batterij of een grotere speaker.

phonebloks1

Het idee is briljant maar is het ook haalbaar en willen we niet gewoon elk jaar het nieuwste, hipste en coolste model in plaats van jaar in jaar uit het zelfde toestel. Één ding is natuurlijk wel weer positief dat het electronisch afval op deze wijze drastisch zal verminderen en dat is natuurlijk weer goed voor het milieu.

Wil jij Dave Hakkens helpen om zijn idee wereldwijd onder de aandacht te brengen, dan kun je het volgende doen. Om bedrijven enthousiast te maken om te investeren in zijn creatie gaat de Helmonder op 29 oktober  ‘een massale schreeuw’ teweeg brengen, om aandacht te vragen voor de Phonebloks. Wat dat precies inhoudt, kijk het volgende filmpje en hou het in de gaten.

Om op de hoogte te blijven van het Helmondse nieuws volg ons op Facebook of Twitter.