Hoe is het nu met “De mooiste mensen uit Helmond”

Foto:

Op 26 november is deze site in het leven geroepen en het was een onverwacht succes. Inmiddels 15 dagen verder zit de facebook pagina op 2486 volgers en zijn er vele soortgelijke pagina’s in andere gemeenten bij gekomen.

Deze pagina’s evenaren geen van alle het succes dat onze eigen Helmondse pagina tot nu toe heeft laten zien, ook de volgers zijn vele malen minder. Met de Helmondse facebook pagina ging het de eerste 2 dagen ontzettend hard, maarliefst 2345 volgers en daar zijn er nog slecht 141 bij gekomen de laatst elf dagen.

Facebookpagina “De mooiste mensen van Helmond” is razend populair. De pagina licht de mooiste Helmonders uit, waarna anderen hun waardering kunnen laten blijken door te liken. Het concept is echter minder oppervlakkig dan het klinkt. 

“Momenteel is Tinder, een app waarbij je aan de hand van enkele foto’s van een mogelijke date direct bepaald of je diegene ziet zitten, een hype. Iets wat eigenlijk verschrikkelijk is.” Geeft de jonge Helmondse oprichtster van de facebookpagina aan, zelf wil ze liever uit de publiciteit blijven.

“Het is een ware vleeskeuring waarbij je al weggeswiped bent nog voordat diegene überhaupt naar je interesses heeft gekeken. Pas wanneer je een match bent mag je met elkaar praten, dat is toch de omgekeerde wereld?”

Lees [HIER] meer over de mooiste mensen uit Helmond

Daarom riep ze de facebookpagina “De mooiste mensen van Helmond” in het leven. Op de pagina komen knappe Helmonders aan bod, maar ook Helmonders die zich inzetten voor anderen en het misschien iets minder van hun looks moeten hebben. “Laten we nu eens beter gaan kijken waarom iemand mooi is, van buiten én vooral van binnen.” Ze vindt het ook belangrijk dat andere Helmonders zien wat voor moois er eigenlijk in hun stad rondloopt. “En kunnen ze direct hun waardering laten blijken voor iemand door de foto te like.” vult de Helmondse aan. Bescheiden Het selecteren van mooie Helmonders is inmiddels een dagtaak.

“We krijgen honderen verzoeken op een dag en vinden het geweldig mooi om te zien dat iedereen elkaar een plekje op deze digitale Wall of Fame gunt!”

Iedereen kan een foto insturen, alleen foto’s van jezelf zullen niet geplaatst worden. “Zo bescheiden zijn Helmonders niet merk ik wel, ze sturen gerust hun eigen foto in omdat ze zichzelf het mooiste vinden, maar die pissen naast het potje hoor”.  Het komt voor dat er foto’s geplaatst worden van personen die het initiatief niet kunnen waarderen, maar als de geportretteerde geen toestemming verleent, zal de beheerster de foto weer verwijderen. “We zijn er natuurlijk om mensen een plezier te doen, niet om ze te pesten.”

Tilburg Inmiddels heeft ze het succesvolle concept ook uitgebreid naar Tilburg samen met een Tilburgse vriend. “Na verzoek van Roy Donders zijn we ook in Tilburg aan de slag gegaan, een foto van hem mocht de spits afbijten.” Ook in 013 slaat het concept aan en uitbreiding naar andere steden ligt in het verschiet.