Wisselvallig met kans op regen

De komende dagen is het licht wisselvallig met kans op wat regen. De temperaturen zijn nog steeds vrij hoog voor de tijd van het jaar.

In de vroege ochtend trekt een regengebied naar het oosten weg. De rest van de dag is het overwegend droog, maar bewolking houdt de overhand. Slechts af en toe is er ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt rond 8 graden. De zuidwestenwind is aanvankelijk vrij krachtig boven land tot hard (windkracht 7), maar in de tweede helft van de ochtend zwakt de wind geleidelijk af. Vanmiddag draait de wind naar het zuiden en eind van de middag neemt de wind weer toe in kracht.

Vanavond en vannacht waait het flink. De zuidenwind is vrij krachtig. Er is veel bewolking en het kan vannacht af en toe regenen. De minimumtemperatuur varieert van 4 tot 7 graden.

Morgen is het bewolkt en er is enige tijd ruimte voor de zon. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het circa 9 graden.

Dinsdag wordt een bewolkte dag met overal een beetje regen. De middagtemperatuur ligt rond 7 graden. Ook woensdag is het bewolkt met lokaal wat regen.

Donderdag passeert een actieve storing. Dit levert duidelijk meer regen en ook flink wat wind op. Vrijdag en volgend weekend blijft het zacht en wisselvallig herfstweer met maxima tussen 6 en 9 graden en in de nachten weinig tot geen kans op vorst.

Ook op nog langere termijn zijn de kansen op een zuid- tot zuidwestelijke stroming met relatief zacht weer bijzonder groot. De Kerstdagen zijn nog net te ver weg om een Witte Kerst al volledig af te schrijven, maar de weermodellen laten vooralsnog weinig opties open om in Nederland sneeuw tijdens (of voor) Kerst te realiseren.