Bewolking en veel wind

De astronomische winter begint aanstaande zaterdag, maar bijpassend weer
hoeven we voorlopig niet te verwachten. Met een aanhoudend vrij stevige
aanvoer van zachte en vochtige lucht uit het zuidwesten is het eerder
herfstweer. Vandaag is er slechts ruimte voor de zon.

Vanmiddag is het bewolkt maar het blijft droog.

De wind waait vandaag uit allerlei verschillende richtingen. Geleidelijk zwakt de wind af om in de loop van de middag van meest noordelijk naar oostelijk te draaien en vanavond weer wat aan te trekken. Het wordt vanmiddag 8 of 9 graden.

Vanavond is het nog overwegend bewolkt en droog. Vannacht zijn er af en toe opklaringen en neemt de zuidenwind steeds meer in kracht toe. De minimumtemperatuur komt uit rond 5 graden.

Morgen is nog steeds in onze omgeving een frontale storing aanwezig. Daardoor is er vrij veel bewolking en zijn vooral in de ochtend perioden met lichte regen of motregen. ’s Middags is het droog en laat de zon zich regelmatig zien. Er waait de hele dag een stevige wind uit het zuiden en het wordt maximaal een graad of 9.

In de loop van morgenavond trekt de wind nog wat aan en wordt en de nacht naar donderdag hard tot mogelijk even stormachtig aan de kust. Een regengebied trekt in de nacht over het land.

Donderdag gaat hetwaaien, in de vroege ochtend is dat nog (vrij) krachtig uit het zuidwesten, maar dat neemt vrij snel af tot meest matig. De middagtemperaturen komen uit op 9 of 10 graden.

Vrijdag is in de ochtend kans op enkele buien. De vrijdagmiddag verloopt meest droog met stapelwolken en zonnige perioden. Wel blijft er een vrij stevige wind staan. Het wordt circa 7 graden.

Het komend weekend zijn we nog niet verlost van het onstuimige en wisselvallige herfstweer. Zaterdag staat er veel wind en is het regenachtig. Zondag wisselen buien en korte zonnige momenten elkaar af en ook dan speelt de wind een dominante rol in het weerbeeld.

Het blijft ook daarna wisselvallig en onstuimig. Een witte Kerst lijkt er niet in te zitten dit jaar, een kerststorm is waarschijnlijker.