Leerlingen krijgen nieuwe broodtrommel

Foto:

Na de kerstvakantie
gaan de leerlingen van basisschool Westwijzer naar hun nieuwe school in Helmond
West. Het kleurrijke gebouw aan de Cortenbachstraat opent op maandag 6 januari
voor het eerst de deuren. Deze week is de laatste schooldag in het schoolgebouw
aan de Kromme Steenweg, voorheen de Mariaschool.In het nieuwe jaar krijgen de kinderen een continue rooster. Dit wil zeggen dat zij tussen de middag op school blijven en daar ook lunch krijgen. En dus nemen de leerlingen dan ook zelf hun boterhammen mee naar school. Om ze daarbij te helpen, kregen alle 208 leerlingen van Westwijzer op maandag 16 december een leuke verrassing. De wethouders Frans Stienen en Margreet de Leeuw kwamen naar de school om aan de kinderen een gratis broodtrommel uit te delen. En niet zomaar een broodtrommel, maar een met het kleurrijke logo van Westwijzer erop en de bijbehorende tekst ‘Waar je welkom bent’.

broodtrommel

Westwijzer lied

Nadat alle broodtrommels binnen een mum van tijd waren uitgedeeld, zongen de leerlingen van groep 4 nog het Westwijzer lied voor de wethouders. Speciaal voor hun nieuwe school, hebben de kinderen en leerkrachten samen een nieuw lied gemaakt. De wethouders kregen daarvan al een voorproefje. De leerlingen van groep 4 bleken het lied al aardig onder de knie te hebben.

Meer informatie en foto’s
Meer foto’s van het uitdelen van de broodtrommels bij basisschool Westwijzer zijn te vinden op www.helmondwest.nl. Daar staat ook meer informatie over het nieuwe Westwijzer aan de Cortenbachstraat.